HO


1. 
so far am ok, try my best to keep myself busy with living


2. 
saya tiada kesah, masalah atau diskriminasi dengan pondan. tapi jika aksi kepondanan anda yang melengkok-lengkokkan tangan dan lembik-lembikan jejari mari membuatkan saya lambat mendapat pesanan ayam goreng, maka memang ia memberi masalah besar kepada saya. saya pendam tapi mata pandang geramm nak menanya.."nak memondan ke atau mahu bekerja ambil order??"

pikir betul-betul.

saya dari pagi sampai sekarang pukul 7 senja mahu ke malam baru nak dapat makan. saya tak lalu makan orang lebih-lebih lagi pondan.  


3. 
dua minggu lepas bertanding, alhamdullilah anak dapat emas. berbaloi penat training sampai ke subuh hampir sebulan. syukur tak terhingga pada tuhan. 



4. 
"sebab tu ko single karen...kuat sangat bekerja"

"ya...i know but am happy and free" dengan megah berlagak nak tunjuk saya ok, pada halll...wat ever the hal lahhh...

umur cecah 30 ni sudah malas nak fikir pasal berumah tangga. happy itu tak pasti tapi sudah tentu kebebasan ada. tuhan tak kata tidak kahwin itu tak boleh masuk syurga, tapi kalau tak solat terus ke neraka kan kan kan  

lain kehidupan kelainan takdir, dugaan dan perjuangan. jika anda ditakdir menjadi seorang isteri atau ibu...alhamdullilah maka berjuanglah menjadi seorang isteri dan ibu sebaiknya. jika tidak, masih juga alhamdullilah ...mungkin macam saya iaitu menjadi seorang anak, kakak, adik dan cikgu pada seseorang...maka saya berjuanglah menjadi anak, kakak, adik dan cikgu yang terbaik kepada seseorang. setiap nyawa dicipta ada peranannya.  

5.
if you are working on something that you really care about, you dont have to be pushed. the vision pulls you. _sj.

i miss all of you, my kids. 




No comments: