TYPICAL BALONEY


1. 
semester baru sudah bermula. mulai tahun depan anak-anak adalah kelahiran tahun 20 angka dihadapan. tahun ini adalah terakhir era 19 dihadapan. 

2. 
i dont mind if my hair become grey or into white. but i do care this one....what they call it..a wrinkles.  no no no...its just a line, i think. i clearly can see there a line under my eyes. what causes it? lack of sleep or too much of it. oh Karen darling what ever it is......just get old naturally. welcome 3 series. 

3. 
azam untuk semester ini, kurang carut and trying to be a cool cat walaupun anak masih bersikap kurang ajar siap pakej ponteng kelas dan bermalasan, walaupun anak buat muka bila ditegur siap pakej mata menjeling.

mungkin saya akan bawa botol spray yang mengandungi air yaasin ke mana sahaja semasa proses pembelajaran berjalan. jika terasa geram tak terkata terus spray ke muka sendiri dengan erti kata agar suhu badan turun tahap sabar naik. hahahahah

4. 
because.....my heart is so weak and love is too strong.

5. 
i believe that everyone is looking for someone who can shares the abnormal level of emotional depth. 

6. 
usah terasa celaka. kisah ini hanya setitik sahaja di bumi tuhan ini. dongakkan kepala, buka mata luaskan minda.... lihat cacat pada yang lain bukan banding cantiknya. heyy... syukur, bersemangat, terus langkah mara ke hadapan, jadi tua dan terus lansungkan kehidupan. sesungguhnya celaka itu separa kehidupan.

7. 
kehidupan ini semuanya tentang pengisian dan kepuasan. daripada bercakap dengan manusia saya memilih pembacaan dan lena bersendirian.
  

I LIKE YOU JUST THE WAY YOU ARE


1.

The speech of 6:51 minutes, i found it is really powerful.

"You've made this day a special day, by just your being you. There's no person in the whole world like you, and I like you, just the way you are." And I feel that if we in public television can only make it clear that feelings are mentionable and manageable, we will have done a great service for mental health. I think that it's much more dramatic that two men could be working out their feelings of anger much more dramatic than showing something of gunfire.




2.

Recently keep playing these song, before this i thought Kashmir is a beautiful place to visit but now its turn out a beautiful band too






SUCH A SICKENING AND DIRTY BLOOD

1.

whose gonna eat curry mix together with coffee and chocolate. hell no.. 

uh huh, choc and coffee it is a mocha rightt?? but who knows that might be the best taste ever. 

yea, why dont you put the puree of rebung too.


2. 
dua hari lepas saya menangis sambil memandu dilebuhraya selatan. saya minta izin dengan Oldwoman pulang awal sedangkan cuti berbaki lagi dua hari. ada juga terasa mahu berasap kembali, saya rasa sudah hampir 8 bulan saya tidak berasap. saya tertekan tapi saya cuba tahan. idea ambil caffeine berbilang shot tidak lagi buatkan hati, jiwa dan fikiran ini tenang. 

saya tertekan mungkin dengan bebanan kerja bertambah. dengan orang atasan seperti otak mereka diletakkan di tumit kaki lalu dipijak orang bawah demi pangkat dan harta. pentingkan diri sendiri dan saya orang bawahan dikerahkan tanpa dikira bahawa yang bekerja ini adalah manusia.

teringin untuk cuba mengadu pada Oldwoman tapi saya tahan, dan pendamkan sebab dulu saya pernah dan balasannya saya dinilai sebagai seorang tidak bersyukur dan lemah. saya serik. jangan mengadu. diam dan telan semua. 

"baik engkau simpan, itu terbaik untuk semua orang" banyak kali saya bagitahu pada diri sendiri 

tapi penghujungnya kesimpulan melalui pertimbangan saya...saya andaikan mungkin betul, mereka betul...saya lemah, saya jadi marah, kecewa dengan diri sendiri. ya bukan salah sesiapa salah saya sebab lemah. bunuh diri. tingalkan nota "take that position, i'm quit because am weak, sorry, goodlife and goodluck". ya ini apa yang terdetik di fikiran. berlegar-legar.

oh allah my lord, i am sorry for having such a thinking. i am so sorry. I am, indeed.

huh  uh, lucu bukan, how old am i mentally still thinking about  suicide. remaja sangat. 

seorang pendidik, muslim walaupun tidak begitu alim bertindik tiga di telinga kanan dua di kiri tetap solat 5 waktu, baca koran and haruki kerap kali dan berpendapat apa sahaja parti...yang betul adalah yang harus tegakkan islam dan masih mempunyai fikiran tentang bunuh diri. 

tidak patut tidak patut, contoh kepada masyarakat kot...yea right. an educator and muslim should be "kamil" perfect kan kan kan.

3. 
owh damn you fuckin premenstrual syndrome, just go away.... and u! fucking bloody blood please just come out like fucking right now. now now!!!. 


i told ya before ...i am such a messed up person. as far i believe no one can accept me and as i am cant accept other people to know about this weird, freak and creep minded of mine. Even now Oldwoman dan kaum kerabat sengaja butakan matanya, tak bertanya dan beraksi biasa ibarat saya ini ok ok sahaja. 

Ya, ok ok ja. You just take of these too much.

HO


1. 
so far am ok, try my best to keep myself busy with living


2. 
saya tiada kesah, masalah atau diskriminasi dengan pondan. tapi jika aksi kepondanan anda yang melengkok-lengkokkan tangan dan lembik-lembikan jejari mari membuatkan saya lambat mendapat pesanan ayam goreng, maka memang ia memberi masalah besar kepada saya. saya pendam tapi mata pandang geramm nak menanya.."nak memondan ke atau mahu bekerja ambil order??"

pikir betul-betul.

saya dari pagi sampai sekarang pukul 7 senja mahu ke malam baru nak dapat makan. saya tak lalu makan orang lebih-lebih lagi pondan.  


3. 
dua minggu lepas bertanding, alhamdullilah anak dapat emas. berbaloi penat training sampai ke subuh hampir sebulan. syukur tak terhingga pada tuhan. 



4. 
"sebab tu ko single karen...kuat sangat bekerja"

"ya...i know but am happy and free" dengan megah berlagak nak tunjuk saya ok, pada halll...wat ever the hal lahhh...

umur cecah 30 ni sudah malas nak fikir pasal berumah tangga. happy itu tak pasti tapi sudah tentu kebebasan ada. tuhan tak kata tidak kahwin itu tak boleh masuk syurga, tapi kalau tak solat terus ke neraka kan kan kan  

lain kehidupan kelainan takdir, dugaan dan perjuangan. jika anda ditakdir menjadi seorang isteri atau ibu...alhamdullilah maka berjuanglah menjadi seorang isteri dan ibu sebaiknya. jika tidak, masih juga alhamdullilah ...mungkin macam saya iaitu menjadi seorang anak, kakak, adik dan cikgu pada seseorang...maka saya berjuanglah menjadi anak, kakak, adik dan cikgu yang terbaik kepada seseorang. setiap nyawa dicipta ada peranannya.  

5.
if you are working on something that you really care about, you dont have to be pushed. the vision pulls you. _sj.

i miss all of you, my kids.