TIRED, SAD, MAD, UNSATISFIED, JOY, MEMORIES, WONT GIVE IT UP.

# click on images to enlarge

1) 
seri muka tan sri




2)
jala mas + nek bak + buah tanjung



3)
lompat tikam


4)
 pumpkin tart


5)
kek lapis

6)
gang of talams = pandan + rose sirap + pumpkin and sweet potato

7)






8)
Strong and independent? I’m neither. I’m just being pushed along by reality, whether I like it or not. _ hm


AVOIDING UNHAPPINESS IS NOT THE ROAD TO HAPPINESS

1)
"aritu saya tengok cik tidur dalam bus. saya ingat saya nak rakam.. tapi...saya takut. takut nanti bateri phone saya habis"
"apa point awak? nak cakap saya tidur lama sangat laa"

2)
"cik punye assignment nak ari isnin ni kan.
ya
banyak sangat cik karen.
memang pun. itu cabaran saya kepada awak.
ok! saya sahut cabaran cik. saya cuba siapkan, tapi ...tapi saya takut saya x sempat siap. nanti cik jangan marah k. saya cuba dulu.
haa jangan. itu maknanya isnin ni awak buat saya rasa tercabar! "

3) 

Tajuknya ; Focus-focus konon.

" Eh awak tak nak ke si Qayyum tu. Saya tengok dia bagus tauu!! Kalau awak nak ... Saya boleh tolongkan dan saya restu. (dalam kelas rakan-rakan lain suka keneng-keneng kan dia dengan si Qayyum, termasuk saya sekali)
Tak nak! lah...saya cik. Saya tak minat lah couple-couple ni.
Laa...kenapa plak. Tak baik tau awak jual mahal. Nanti Qayyum pergi awak yang rugi.
Tak boleh.. tak boleh.., kalau saya ber couple ada pakwe nanti saya tak boleh focus nak study.
Kah kah kah!!! Masalah nya sekarang.... ko tak couple pun ko tak boleh focus study. Tadi buat meringue pun tak jadi-jadi. Kah kah kah. Focus konon.
Waaa.. Kejam cik Karen.. Kejam..."

4) 




5)
lain kali sebelum nak uli roti.. angkat mixer awak tu biar mengadap kiblat. in sha Allah ternyata sekali roti awak akan gebu bom bom dan risiko tak menjadi adalah negatif sifar. - ehemm...antara nilai-nilai murni boleh diterapkan dalam pdp selain mulakan kelas membaca doa.